TV-Avisen bragte intet om Okman-sagen?

16x9

Flere pressefolk undrer sig over, at sagen om Venstres pressemedarbejder Ditte Okman slet ikke blev dækket af TV-Avisen. Henrik Qvortrup mener, at det kan have noget at gøre med en vært på TV-avisens personlige relation til Okman. Det skriver Politiken.

De fleste danskere har nok hørt om sagen om den unge pressemedarbejder for partiet Venstre, Ditte Okman, der gjorde sig meget uheldigt bemærket, da hun på sin Facebook-profil skrev særdeles nedsættende bemærkninger om andre ansatte på Christiansborg.

Sagen er nemlig blevet dækket kraftigt af alle større medier i Danmark, efter at kommentator på Politiken, Michael Jeppesen, skrev om Okmans Facebook-kommentarer på sin blog.

Men TV-avisen har ikke haft nogen indslag om sagen.

Walsteds ven
Politisk redaktør på TV 2, Henrik Qvortrup, udtaler til Politiken, at det måske kan være personlige relationer, som har haft indflydelse på TV-Avisens redaktionelle linje.

- Jeg noterer mig to ting i den forbindelse: 1: At TV-Avisen ikke kørte den elles ret oplagte historie. Og 2: Hvem der var studievært, siger Qvortrup.

Det var nemlig Mette Walsted Westergaard, der var vært på TV-Avisen den dag, hvor det ville have været oplagt, at køre et indslag om sagen.

Det blev offentligt eksponeret, at Vestergaard er ven med Ditte Okman, da Vestergaard mødte op på Christiansborg i sidste uge, for at skærme Okman mod de rullende kameraer og nysgerrige journalister.

Har ingen betydning
Også chefredaktør på Berlingske Tidende, Lisbeth Knudsen, mener, at det er mærkeligt, at TV-Avisen som så godt som eneste danske medie valgte ikke at bringe historien om Ditte Okman.

Men DRs nyhedschef, Ulrik Haagerup, mener, at det var den helt rigtige beslutning, at lade være med at dække sagen.

- Historien har ingen politisk betydning whatsoever. Den handler om, hvad der er privat og offentligt på facebook og andre steder, udtaler Haagerup, og fortsætter;

- Det er en tabloidhistorie, der ikke lever op til de største væsentlighedskriterier.

Haagerup understreger også, at Mette Walsted Westergaard ikke har haft noget som helst at gøre med TV-Avisens prioritering.

Bjarke Hansen