Abdul Wahid Pedersen går i vrede

16x9

Abdul Wahid Pedersen forlod i går aftes 'Deadline'-studiet i vrede. Imamen følte sig overfaldet og snydt over programmets anden gæst Kristina Aamands spørgsmål om de såkaldte jomfru-operationer.

Den kontroversielle danske imam Abdul Wahid Pedersen er ellers normalt meget god til at bevare fatningen i mediesammenhænge. Men da han medvirkede i DR2-programmet 'Deadline' i går aftes, blev han så vred, at han forlod studiet før udsendelsen var slut. Imamen følte sig lokket i et baghold af studievært Mads Brügger og programmets anden gæst, socialrådgiveren Kristina Aamand.

En ny mødom
Grunden til Wahid Pedersens vredesudbrud var Kristina Aamunds spørgsmål om unge muslimske kvinder, der får indopereret en ny mødomshinde, så de kan fremstå som jomfruer på deres bryllupsnat. Ifølge Aamand, som selv er muslim, så har hun siden marts måned fået over 24.000 henvendelser om dette problem på sin hjemmeside mødom.dk.

- Det problem har jeg aldrig hørt om, svarede imam Abdul Pedersen. - Lige nu snakker vi mest om bandekonflikterne under fredagsbønnen.

- Jamen, så kan du jo nå at fortælle om det her problem næste fredag, svarede Aamand.

Aamand sagde også, at hun synes det er underligt, at Abdul Wahid Pedersen aldrig har hørt om kravet om blodpletten på lagnet blandt visse muslimer før nu.

Følte sig overfaldet
Abdul Wahid Pedersen mente ikke han var blevet briefet ordentligt om programmets indhold, før han stillede op i studiet, og derfor blev han meget vred umiddelbart efter segmentet med ham var slut, - og mens kameraerne stadigvæk kørte.

- Jeg føler mig overfaldet og snydt af jer, råbte imamen, til studievært Mads Brügger efter indslaget.

Forstår det ikke
Mads Brügger har udtalt til Ekstra Bladet, at han slet ikke forstår Abdul Wahid Pedersens vredesudbrud.

- Jeg synes, det var en livlig og god debat. Jeg forstår slet ikke, hvorfor Abdul Wahid blev så sur. Han var forinden blevet briefet både på telefon og i forrummet, inden vi gik i studiet. Jeg håber da, han stadig vil besøge TV-Byen. Han skal være hjertelig velkommen, fortæller Mads Brügger.

Se Abdul Wahid Pedersen forlade DR-studiet i vrede via linket oppe til højre i artiklen.

Bjarke Hansen