TV-glad fylder rundt

16x9

Verdens første TV-station for udviklingshæmmede fylder 10 år i dag. Det fejrer kanalen med åbent hus og et jubilæumsshow med temaet 'Fuld af gode historier'.

Fra kl. 13.00 til kl.15.00 vil TV-glads lokaler i København være åbne, og huset vil blive fyldt med kendisser, politikere og fans af kanalen. Fra kl.15.00 til kl.17.00 vil TV-Glad præsentere nye TV-programmer og medarbejderne vil fortælle anekdoter og gode historier fra de forgangne 10 år. Der bliver selvfølgelig også både prisoverrækkelser og underholdning til de fremmødte.

TV-glad?
TV-glad startede i 1999 som den første TV-station i verden, som laver TV for og af udviklingshæmmede. Stationen har ca. 130 medarbejdere fordelt på seks lokalafdelinger i Danmark. Afdelingen i København er den største, og fungerer også som stationens hovedafdeling.

TV-Glad sender sine programmer på forskellige lokale TV-kanaler i Danmark. Kanalen producerer og sender en halv times TV om dagen, og den kan ses af ca. en tredjedel af Danmarks befolkning.

I 2004 blev Glad Fagskole etableret. Her er 45 elever pt. i gang med en treårig uddannelse på faglinjerne TV, Radio, Animation, Grafik, Teater og Køkken.

Glad i udlandet
TV-Glad har oplevet kæmpe succes siden kanalen startede. Og interessen har ikke holdt sig indenfor nationens grænser. Hver 14.dag bliver TV-glad transmitteret til en stor del af Latinamerika på undervisningskanalen ATEI. I disse transmissioner sidder der en spansk tolk, og oversætter for de danske TV-Glad-medarbejdere.

TV-Glad ligger desuden i forhandlinger om, at oprette afdelinger i Litauen, Sverige, Norge, Spanien, Tyrkiet, Cuba, Ecuador og Kina.

TVTID-redaktionen ønsker et stort tillykke med jubilæet til alle medarbejdere på TV-glad.

Bjarke Hansen