Norsk TV-succes genopstår

16x9

TVNorge har netop meddelt, at den norske successerie gennem 70'erne og 80'erne om lagerlederen Marve Fleksnes genopstår i en nutidig version.

I Danmark blev serien sendt på DR1, og også her var det en stor succes. Nu vil serien komme som norsk julekalender i 2010, hvor Fleksnes som ung.

Succes gennem tre årtier
Den originale version af serien om Marve Fleksnes blev vist første gang i 1973. Den blev produceret i seks sæsoner mellem 1972 og 1988 og i hovedrollen var det Rolv Wesenlund og Aud Schønemann, der spillede Marves mor. Serien blev vist på henholdsvis norsk og dansk TV frem til 2002.

Ny serie giver baggrundshistorien
Den nye version af serien hedder Den unge Fleksnes og her følger man den kun 13-årige Marve. Serien er en julekalender i 24 afsnit, der vil blive vist i år 2010. Programdirektør på TVNorge Eivind Landsverk er stolt over produktionen og udtaler til aftenposten:
- Vi på TVNorge er stolte af og glæder os meget til at lancere julekalenderen 'Den unge Fleksnes' i 2010. I flere årtier har Fleksnes underholdt, ikke bare det norske folk, men hele det skandinaviske folk. Men hvordan blev han som han blev? Hvad var det der formede den Marve vi alle kender så godt. Nu får vi historien. Den unge Reidar Frederik Frydenlund debuterer i rollen som Marve og omkring ham vil seerne møde erfarne skuespillere.

Teenage-forvirret Fleksnes
Serien bliver produceret af SF Norge, og viser en ung forvirret Fleksnes, der er ved at træde ind i sine teenageår. Han er mere egenrådig end de fleste og han har en opfattelse af sig selv, der er vidt forskellig fra, hvordan omverdenen ser ham.

Uden respekt for autoriteter og med modgang som drivkraft er Marve med fuld fart på på vej ind i puberteten. Da en ny pige begynder i klassen og moderen må rejse bort, vendes Marves verden fuldstændig på hovedet. Sammen med sin bedste ven Nils Johan er det startskuddet for en forrygende rejse gennem tiden op til jul.

Dansk model
Med den nutidige version om den unge Fleksnes som julekalender, gør den kommercielle kanal TVNorge det samme, som TV2Norge gjorde i 2001, hvor de producerede en norsk version af den danske succes Olsen Banden Jr. som julekalender.

Louise Vilsbøl