Ny intro til The Simpsons

16x9

Efter snart 20 år med samme intro til den amerikanske hitserie The Simpsons, bliver intro-scenerne nu ændret. Men frygt ej, kendingsmelodien forbliver den samme.

Siden d. 17. december 1989, hvor The Simpsons for første gang blev sendt i USA, har det været samme kendingsmelodi og intro med små variationer fra gang til gang, der har åbnet hvert af de i alt 420 afsnit fordelt på 19 sæsoner.

Klassisk åbning
Åbningssekvensen i The Simpsons er et af seriens mest markante kendetegn. Næsten alle afsnit starter med, at kameraet zoomer gennem showets titel mod byen Springfield. Derefter følger man familiemedlemmerne på vej hjem, og det er her, alle figurerne præsenteres, og man ser, hvor de er på nuværende tidspunkt.

Homer fjoller rundt med en klump uran på sin arbejdsplads, Marge er i supermarkedet med den lille Maggie, som kører afsted på kassebåndet. Imens spiller Lisa lidt for jazzet på sin saxofon i skoleorkestret, og Bart bliver sat til at skrive på tavlen, hvad han ikke må. Til slut samles hele familien på sofaen foran fjernsynet. Hver gang ser man små justeringer, som at Bart skriver noget forskelligt på tavlen, eller Lisa spiller solo. De løber også hen til sofaen på forskellige måder hver gang. Men nu skal åbningssekvensen altså ændres.

Sofa jagtes ud i Rummet
I den nye og mere futuriske intro spiller sofaen en større rolle, idet familien i stedet for at sætte sig i sofaen, jager den ud i Rummet, hvor den får sit eget liv. Men til sidst fanger de dog sofaen og ender tilbage i deres egen stue. Introen til den 20. sæson er altså en udvikling af den "gamle" intro, som bygger videre på seerens kendskab til sofaen og de enkelte karakterer.

Seriens kendingsmelodi blev komponeret af musikeren Danny Elfmani 1989, efter Groening bad ham om at skrive et stykke i "retro"-stil. Denne melodi, som tog to dage at kreere, er blevet beskrevet af Elfmani som den mest populære i hans karriere. Kendingsmelodien bliver ikke ændret, selv om introen er ny. Der er altså stadig en snært af den klassiske intro.

Se ny intro i HD
Den nye intro til serien er markant længere end den gamle. Den varer næsten to minutter og introduceres i forbindelse med, at man nu kan se serien i HD. Introen er i markant bedre kvalitet end den tidligere, så den følger bedre trit med den måde, serien er tegnet på nu. Spørgsmålet er dog, om seriens fans vil tage den nye intro til sig, eller om den gamle vil blive savnet.

Det første afsnit med ny intro kan man først se i Danmark om et stykke tid, men hvis man er nysgerrig kan man dog følge linket oppe i højre hjørne og få et smugkig på den nye intro.

Louise Vilsbøl