Hyldest til baggårds-pumaen

16x9

Se mindekoncerten til ære for Otto Brandenburg og gamle klip med baggårdspumaen selv. DR2 Tema: Otto Brandenburg Galla Memorial

DR2 Tema: Otto Brandenburg Galla Memorial (DR2 kl. 20.30)

Han var kendt for sit varme smil og sin lige så varme stemme. Og så var der noget med To lys på et bord...

Otto Herman Max Brandenburg blev født i 1934 og voksede op på ydre Nørrebro i København. Han debuterede i 1955 i ensemblet Four Jacks, men blev hurtigt solist og udråbt til dansk rock- og twist-konge. Siden udbyggede han sit pop-repertoire til visesang og jazz og blev desuden en flittigt benyttet skuespiller.

I de sidste år af sit liv levede Brandenburg en tilbagetrukket tilværelse med kæresten gennem mange år, TV-produceren Hanne Mynster, i et rækkehus i Lyngby. Hans sidste arbejdsopgave var som hanbjørnen (stemme) i tegnefilmen Drengen der ville gøre det umulige fra 2002. Otto Brandenburg - med kælenavnet baggårds-pumaen - døde 1. marts 2007, 72 år gammel.

Stor mindekoncert
At Otto Brandenburg var noget helt særligt, vil de fleste danskere nok nikke samtykkende til. Og hvis nogen fortjener en mindekoncert, må det være ham.
Ved sommerens Skanderborg Festival blev der derfor opført en Otto Brandenburg Galla Memorial - intet mindre. På scenen var bl.a. Gitte Hænning, Simon Kvamm, Nikolaj Lie Kaas, Rasmus Bjerg, Peter Belli, Daimi, Klüvers Big Band og Søren Sko.

I aftenens DR 2 tema kan du komme med til koncerten - men også backstage og til prøverne forud for koncerten. Og selvfølgelig kan du møde hovedpersonen selv i en række af Otto Brandenburgs mindeværdige TV-optrædender.

Susanne Nielsen