Jamie Oliver bandlyst i USA

16x9

Den britiske kendiskok er ikke så populær i USA, hvor myndighederne i Los Angeles har afvist ham fra skolerne

Den britiske TV-kok Jamie Oliver har i de seneste år fået stor opmærksomhed for det arbejde, han har gjort for at revolutionere børn og unges madvaner på skolerne i Storbritannien.

For øjeblikket arbejder den populære 35-årige kok imidlertid på den anden side af Atlanten med TV-programmet 'Jamie Oliver's Food Revolution', som vises på TV-kanalen ABC. Her er han bare ikke særlig populær.

Faktisk er programmet for øjeblikket sat på pause, fordi myndighederne i Los Angeles har forbudt Jamie Oliver at filme på samtlige skoler i distriktet.

Vil ikke have reality-TV
"Vi har egentlig ikke lyst til at være med i reality-TV. For reality-TVs succeskriterium er baseret på drama og konflikter. Vi er slet og ret ikke interesseret i nogen af delene."

Sådan lyder meldingen fra Robert Alaniz, som er talsperson for Los Angeles Unified School District (LAUSD) til nyhedsbureaet AP, og han tilføjer:

"Dette bør tolkes som en advarsel. Ingen steder i distriktet har nogen noget ønske om at være med i reality-TV," siger Robert Alaniz kontant til nyhedsbureauet.

Frygter udhængning af ansatte og elever
Ifølge avisen Daily Mail er frygten for udhængning af skolernes ansatte og elever en af grundene til, at der nu er sat en stopper for madprogrammet i Los Angeles.

Da Jamie Oliver i december flyttede til USA, prøvede han nemlig i første omgang at få børnene på skolerne i Huntington, West Virginia, til at spise sundere. I den forbindelse var han meget kritisk over for kantinemaden. En kritik, som myndighederne i L.A. ikke ønsker.

"L.A. er ikke på min side. De har fingrene i ørerne... la, la, la. Jeg har aldrig følt mig så udkørt, siger Oliver til Daily Mail.

Børnene i skolerne i Los Angeles er blandt de mest overvægtige i USA, som på landsbasis kæmper mod en generelt stigende overvægt.

Se også 'Jamie Olivers skolemad - et år efter' om resultatet af den britiske koks indsats i Storbritannien i aften kl. 19.50 på DR1

Susanne Nielsen