Michèle i nyt værtsjob: Vi danskere er alt for naive

Fra på tirsdag kan Michèle Bellaiche opleves som vært for forbrugerprogrammet 'Pengerådgiverne', som lærer danskerne at spare tusindvis af kroner ved

Se snigpremieren på 'Pengerådgiverne' GRATIS nu på TV 2 Play

Tidligere 'Go' aften Danmark'-vært Michèle Bellaiche kan opleves i en helt ny værtsrolle, når hun på tirsdag toner frem på skærmen i TV 2s nye forbrugerprogram 'Pengerådgiverne'.

Selv om titlen måske lyder lidt tør, lover Michèle Bellaiche, at det bestemt ikke er tilfældet:

- Vi har forsøgt at gøre programmet så underholdende og lettilgængeligt som muligt. For normalt forbinder de fleste danskere nok dét at spare penge på mobilregning, el, pension og den slags som noget meget kedeligt, som man ikke rigtig orker at forholde sig til. Det vil vi gerne lave om på - og gevinsten er, at man kan spare mange tusinde kroner om året, som kan bruges til noget mere spændende, siger hun til tv2.dk.

Største øjenåbner: Vi er alt for naive og autoritetstro
I første afsnit af 'Pengerådgiverne' tager Michèle Bellaiche og en række professionelle rådgivere ud i landet med den mission at hjælpe en hel masse danskere med at spare penge på deres telefonabonnementer. De går bl.a. om bord på en tilfældig færge fra Mols-linien, og under overfarten Odden-Ebeltoft når de at rådgive passagererne om, hvordan deres telefonforbrug kan blive betydeligt billigere.

- Vi danskere er alt for naive og autoritetstro. Det er nok den største øjenåbner, jeg har fået ved at lave de her programmer, siger Michèle Bellaiche og uddyber.

- Generelt er vi for dårlige til at forhandle om tingene, selv om der er store penge at spare på stort set alt. For eksempel var der flere af dem, vi talte med omkring telefonabonnementer, som sagde, at de havde haft det samme teleselskab i årevis, og at medarbejderne altid var "flinke at tale med". Men de havde ikke overvejet at spørge til, hvordan deres mobilabonnement kunne blive billigere, lyder det fra TV 2-værten.

Rådgivning i alt fra hussalg til en billigere julemåned
I 'Pengerådgiverne' tages der hver uge et nyt emne op, og i de foreløbig 14 programmer, som er planlagt til at komme på skærmen, kan seerne bl.a. blive klogere på, hvordan man forhandler prisen ned hos ejendomsmægleren, når man skal sælge hus, hvordan man sparer penge på elregningen, hvordan man kan købe både nye og brugte biler til en radikalt lavere pris bl.a. ved at spare på billån, og hvordan man får et betragteligt lavere budget i december måned uden at gå på kompromis med mad, hygge, gaver, osv.

- En af vores rådgivere i programmet er specialist i at forhandle. Og det er inden for alle områder - lige fra lønsamtaler til diverse former for køb, fortæller Michèle Bellaiche og fortsætter.

- Det har været meget nyttigt for mig og alle andre på redaktionen at tale med ham og de andre specialister, som er utroligt vidende inden for hver deres områder, samtidig med at de er helt uvildige. Jeg har fået rigtig mange gode staldtips undervejs, lyder det med et grin fra den 42-årige tv-vært, som har taget orlov på ubestemt tid fra 'Go' aften Danmark', mens hun rejser land og rige rundt for at lave 'Pengerådgiverne'.

'Pengerådgiverne' har premiere på tirsdag kl. 20.50 på TV 2 - og lige nu på TV 2 Play