Flot start for 'Badehotellet'

Selv om TV 2s nye dramasatsning er placeret mandag aften, er seerne klar til at følge den. Over 1,5 millioner så det første afsnit

Selv om TV 2s nye dramaserie 'Badehotellet' har fået blandede anmeldelser, var seerne tilsyneladende meget begejstrede for opstarten på serien om 1920'ernes Danmark.

Da første afsnit løb over skærmen mandag aften, sad 1.524.000 danskere nemlig klar foran tv'et, og seertallet steg til hele 1,7 millioner i slutningen af programmet.

Det er det største premiere-seertal til en TV 2-fiktionsserie siden slutningen af 1990’erne, hvor Morten Korch-serien 'Ved Stillebækken' og de to 'Strisser på Samsø'-sæsoner havde højere seertal til premiererne. Dengang var konkurrencen dog også mindre - med færre danske tv-kanaler end i dag.

Høj seervurdering
Seerandelen (også kaldet en "share") til 'Badehotellet' var 57 procent – hvilket betyder, at 57 procent af dem, der havde tændt for fjernsynet mandag ved 20-21-tiden, fulgte 'Badehotellet'.

Seernes vurdering af 'Badehotellet' lå på 4,1 på en skala fra 1 til 5 – til sammenligning har alle TV 2s danske fiktionsserier i årenes løb haft vurderingen 3,9 i gennemsnit.

Også flot premiere til 'Arvingerne'
Nytårets anden store fiktionspremiere på dansk tv, DR1s 'Arvingerne', havde et seertal på 1.784.000. Premiereafsnittet blev sendt onsdag d. 1. januar, som traditionelt er årets største tv-dag. Da flest så med, var tallet på den høje side af 1,8 millioner seere. Seerandelen/sharen til 'Arvingerne' var 60 procent.

'Arvingerne' blev af seerne vurderet til 4,0 på en skala fra 1 til 5 – og lå altså dermed en anelse lavere end 'Badehotellet', hvilket viser, at seernes holdning er en anden end anmeldernes.

Her kan du selv se Badehotellet på TV 2 Play. (Da programmet er 1. afsnit er det gratis tilgængeligt for alle.)

ADGANG TIL TV 2 PLAY
Tilgår du denne artikel fra en smartphone eller tablet skal du åbne vores TV 2 Play-app for at se det. Hvis du ikke har den, kan den hentes gratis i App Store (iPhone/iPad/IPodTouch), Google Play (Android 4.x) eller Marketplace (Windows Phone/Windows 8).

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 Play, kan du gratis oprette dig som bruger på play.tv2.dk. Første måned er gratis.