Stéphanie Surrugue: Min vildeste TV 2-oplevelse

16x9

I anledning af TV 2’s 25 års fødselsdag spørger Tvtid i denne uge en række TV 2-værter, hvad deres vildeste oplevelse på TV 2 har været.

Studieværtinden Stéphanie Surrugue har svært ved at komme uden om, at hendes vildeste TV 2-oplevelse var at starte programmet ’Kulturen på News’ op helt fra bunden.

Underholdning - et nyt ord på TV 2
Selve ordet ”kultur” var ikke noget, der blev brugt ofte på TV 2, der er kendt for at være Danmarks store underholdningskanal. Og derfor var en af Surrugues helt store udfordringer da også at videreformidle, hvad programmet egentlig skulle gå ud på.

- En af udfordringerne var at forklare, hvad vi gerne ville, for vi arbejdede med et kulturbegreb, man ikke rigtig har brugt på TV 2 før. Men vi oplevede en masse opbakning og man kan stadig mærke, at News er en ny kanal, hvor grundstemningen er, at alt kan lade sig gøre, siger Stéphanie Surrugue til tv2.dk og tilføjer:

- Det har været med stor ærefrygt, at jeg gik i gang, men det har også været sindssygt sjovt, det har været som at få sin helt egen slikbutik.

Tog sin cykel og stampede kilderne op
I begyndelse fik tv-værtinden enkelte bekymrende kommentarer fra kollegaer, der var i tvivl om, hvorvidt man nu også kunne udfylde en halv times program alle hverdage om kulturstoffet, men det blev intet problem.

- Vores daglige problem er selvfølgelig, at vi har for mange historier, siger hun og griner.

Men det krævede nu også lidt benarbejde – i bogstaveligste forstand – at få programmet op at køre, fra Surrugues side.

- Inden programmet gik i luften, tog jeg min cykel i nogle uger og cyklede rundt til ’Gud og hver mand’ og sagde, ”Nu starter vi det her program op, og I har bare at komme, I skal turde debattere, og I skal ringe til mig med de gode historier, for uden jer, har vi slet ikke noget program”, fortæller hun.

’Kulturen på News’ har i denne måned to års fødselsdag, det startede nemlig i oktober 2011.